Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad tonnato

En riktigt smarrig potatissallad med tonfisk. Potatissalladen passar utmärkt att servera som tillbehör till grillat kött eller fisk. Enkelt, fräscht och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Mixa tonfisken med citronsaft och -skal, crème fraiche, kapris, vitlök och svartpeppar till en slät sås.
  3. Dela potatisen i halvor. Skiva löken och dela tomaterna i mindre bitar.
  4. Vänd ihop potatis, sås, tomater och lök.
  5. Lägg i en skål och garnera med ruccolasallad. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 citron
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 påse ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan