Potatissallad med tomater och getost

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Potatissallad med tomater och getost

Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Potatissallad med tomater och getost

Ingredienser

10 portioner
2 kg potatis
1 gul lök
5 tomater
1 msk olivolja
2 msk ljus vinäger
1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
2 krm svartpeppar
250 g chèvre (fransk getost)
100 g rucolasallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • det var en överraskning att min son som är extremt kräsen vad gäller mat åt två stora portioner av denna potatissallad. Vi serverade den ljummen och uteslöt getosten och ruccolan då vi inte är så förtjusta i det! Använde vinäger med vitlöksmak och det blev jättegott!

    Johanna

  • det är lätt relativt snabbt går att förbereda, jag tog citronolivolja, god till grillat

    Carina

  • Jag tycker att den här potatissalladen ska ätas ljummen. Då kommer den till sin rätt.När den blir kall kan den kännas litet mäktig och mättsam

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

  • Potatissallad med svarta bönor
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chèvre chaud - chèvretoast
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ljummen quinoasallad
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad