Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med kapris och oliver

En enkel och ganska nyttig potatissallad är denna med kapris och oliver som starka smaksättare. Potatissalladen serverar du ljummen med olivolja och persilja ringlat över toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finriv vitlöken. Blanda, vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.
  3. Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rätten fungerar bra till buffé. Portionerna är beräknade för att passa till buffébordet.

Kapris kan ersättas med sardeller, marinerade kronärtskockor eller soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg delikatesspotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 5 msk kapris
  • 2 dl blandade oliver
  • 2 dl grovt skuren persilja
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!