Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med fetaost

Fyllig, delikat och underbar färskpotatissallad med läcker fetaost och krämig het dressing gjord på gräddfil och chilifrukt. De ordentliga smakerna passar utmärkt till en nygrillad saftig stek.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna potatis och fetaost. Finhacka lök och chili.
  2. Blanda samman gräddfil, balsamvinäger, timjan, salt och peppar.
  3. Vänd ner gräddfilsblandningen i potatisen tillsammans med fetaost, lök, chili och bönor. Spara någon matsked lök, några chiliflagor och några bönor att dekorera med.
  4. Häll upp i en skål och förvara svalt. Dekorera strax före servering. Om du har färsk timjan är det vackert med en kvist på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kokt, kall färskpotatis
  • 200 g fetaost
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g brytbönor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?