Potatisröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatisröra

Ett härligt recept på krämig potatisröra som passar bra att servera som förrätt eller som tillbehör. Du gör röran av potatis, gurka, salladslök, yoghurt och persilja. Servera i snygga filodegskorgar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Låt svalna. Skär gurkan i fina tärningar. Skär salladslöken eller purjolöken i fina strimlor. Mosa potatisen grovt.
  2. Blanda ihop potatis, gurka, lök och hälften av persiljan med yoghurten. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
  3. Fyll filodegskorgar från receptet Filodegskorgar med två fyllningar med röran. Garnera med resten av persiljan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: lägg potatisröran i ett salladsblad i stället för filodeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g potatis
  • 1/3 gurka
  • 2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 liten bit purjolök )
  • 2 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan