Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Potatisragu med spenat

Potatisragu med spenat blir en enkel, nyttig och urgod vardagsmiddag som dessutom är vegetarisk. Potatis och spenat får sjuda i grädde, smaksatt av vitlök. Toppa med svarta oliver och servera med kokta ägghalvor och tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i matfettet i en gryta några min.
  2. Tillsätt potatisen och häll över buljong och grädde. Låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Halvtina och grovhacka spenaten. Krama ur vätskan och blanda ner spenaten i grytan. Smaka av med salt och peppar och strö över oliverna.
  4. Servera potatisragun med kokta ägghalvor och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 700 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 20 svarta oliver
Till servering
  • kokta ägghalvor
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer