Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisplock

Potatisplock är perfekta aptitretare! En röra av matjessill, crème fraiche och rödlök läggs på de kokta potatisarna som är skurna till munsbitar. Garnera din fräscha mingelmat med en dillkvist och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisarna och låt dem svalna. Dela i halvor.
  2. Ta cirka hälften av en matjessillburk och låt rinna av. Finhacka sillen.
  3. Rör försiktigt ihop crème fraiche, finhackad rödlök och sillen och lägg en klick på varje potatis. Garnera med en dillvippa.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Tips! Man kan också toppa potatisen med en klick crème fraiche och rom.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små potatisar
  • 1/2 burk matjessill (à 200 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 finhackad liten rödlök
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?