Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill på lerfat

Underbar matjessill med smör, rödlök, hårdkokt ägg, dill och persilja. Lägg på lerfat och grilla under folie. Du serverar sillen tillsammans med nykokt färskpotatis och en klick kall gräddfil. Det kan inte bli mer sommarmiddag än såhär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av matjessillen och lägg den på ett stort lerfat och placera på varm grill. Klicka på smöret.
  2. Skala och finhacka rödlök.
  3. Skala äggen och dela i små bitar med äggskärare.
  4. Strö alla ingredienser på matjessillen. Lägg på ett lock av aluminiumfolie över. Grilla ca 10 minuter.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och kall gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 stora matjessillfiléer
  • 50 g smör
  • 1 rödlök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
Till servering
  • färskpotatis
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan