Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Matjessill med kapris och brynt smör

Med ett par burkar matjessill i skafferiet kommer man långt. Servera den till lunch eller lättare middag med kokt färskpotatis, hackade ägg, brynt smör, kapris och gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mjukkoka äggen ca 5 minuter i en kastrull. Skala och hacka dem grovt. Häll av spadet från sillen.
  3. Hetta upp smöret i en liten kastrull. Låt det bubbla upp ordentligt. Dra från värmen när det börjar bli gyllenbrunt, passa noga så att det inte bränns. Ta från värmen. Skumma ev av.
  4. Lägg upp sill, potatis, ägg och kapris i skålar. Servera med brynt smör att skeda över (utan bottensats), en klick gräddfil, grönsaker, ost och bröd.

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd serveras.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Det inträffar något magiskt när man bryner smör. Det får en karamelliserad, nötig smak och ljuvligt knäckig doft som lätt blir beroendeframkallande. Förutom till matjesill passar det utmärkt till kött, grönsaker eller en skål nykokt färskpotatis. Brynt smör är även gott som smaksättare i glass och desserter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessillfiléer (à 200 g)
  • 1 kg färskpotatis (skrubbad)
  • 4 ägg
  • 100 g smör
  • 1 dl kapris
  • 2 dl gräddfil
  • sallad med sommargrönsaker (t ex rädisor, körsbärstomater, salladslök)
  • lagrad ost
  • hårt bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer