Potatispizza/ Pizza con le Patate

Potatispizza eller Pizza con le Patate är en höjdarpizza från Italien med härliga smaker. Du gör en pizzadeg som du fyller med potatis, vitlök, olivolja, rosmarin och salt. En förtjusande smakupplevelse som måste testas, kanske redan till helgen?

Ingredienser
2 pizzor
Pizzadeg
1/3 paket jäst (à 50 g) eller torrjäst (1/4 paket jäst motsvarar 1 msk torrjäst)
1 krm socker
2 dl ljummet vatten (37°C)
5 - 5 1/2 dl vetemjöl special
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Ört och Potatisfyllning
500 g potatis
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
blad från 2 kvistar rosmarin
1 tsk grovt havssalt
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stTeam torrjäst 💪 1/3 paket jäst motsvarar 1 1/3 msk
David
Rå potatis alltså? Inte kokt?
Helene
Fantastiskt gott!!!
Ann-sofie