Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatispizza med tomat och bacon

Härligt smakrik potatispizza med tomat och bacon. Pizzan smakar ljuvligt tack vare goda råvaror som bacon, tomater, potatis, ägg och riven ost. Servera pizzan skuren i bitar med strimlad vitkål till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och lök. Riv potatisen och löken på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva.
  2. Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och det rivna.
  3. Häll smeten i en lättsmord långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port). Grädda potatispizzan mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min.
  4. Skölj och skiva tomaterna. Lägg tomat- och baconskivorna på den halvfärdiga pizzan. Strö på oregano och ost. Grädda pizzan ytterligare ca 10 min. Servera pizzan skuren i bitar med strimlad vitkål till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 700 g)
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
  • 1 pkt bacon (à ca 140 g)
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer