Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatispanna med sardiner och rödlök

Här är ett trevligt och somrigt recept på potatispanna med sardiner och rödlök. Allt du behöver är potatis, sardiner, haricots verts, rödlök, crème fraiche, buljong, salt och peppar. En fräsch och spännande kombination som du kommer att gilla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Blanda buljong, crème fraiche, salt och peppar i en traktörpanna.
  2. Tillsätt potatistärningarna. Låt koka upp och sjud därefter potatisen utan lock tills den mjuknar, cirka 15 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Låt bönorna rinna av. Fördela bönor, lök och sardiner på potatisen. Serveras med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknigen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Finns det färdigkokt potatis hemma går den bra att använda. Minska då vätskan till 1 1/2 dl och koktiden till 3-4 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 750 g potatisar
  • 3 dl grönsaksbuljong tärning + vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 1 burk haricots verts (à 400 g)
  • 2 burkar sardiner (á 106 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?