Potatiskroketter

Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Potatiskroketter

Potatiskroketter är friterade potatisbollar med gyllene, krispigt panerad yta och len, krämig insida fylld med potatismos. Servera hemgjorda kroketter som förrätt eller tilltugg tillsammans med majonnäs och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatiskroketter

Ingredienser

30 st
1 kg mjölig potatis (gärna rock eller sunita)
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl riven parmesan
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
ca 1 l neutral olja (till fritering)

Panering

2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Till servering

majonnäs
citronklyftor

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Fantastiskt goda!! Hade en rest potatismos, och ett tips är att i receptet ange hur mycket färdigt mos och sen mängd mjöl, parmesan och ägg. Hoftade lite och det blev supergott! Åt med grönsallad m olja och vit balsamvinäger och rökt skinka och Salami. Salamin var godast till. Vilken lyxig matlåda jag har i morgon!

    Lotta

  • Men snälla… vilka kommenterar, var höll alla troll till förut? Om man är gluten eller laktosintolerant vet man väl vad man kan byta ut? Ska man ha gäster kan man väl bara fråga dem? Och sen borde man väl läsa receptet om panering innan man kommenterar? Lyx att få recept!! : )

    Jenny

  • Väldigt goda och går bra att frysa in så fort de har svalnat för att sen värmas på i ugnen. Då håller de sig krispiga!

    Tilda

  • Mycket gott. Gott med syran

    Emelie

  • Vore väldigt bra om ni kunde hänvisa till ersättningsprodukter när det gäller både gluten och laktosfritt! Det finns ju böde laktosfria produkter samt glutenfritt ströbröd från tex Finax.

    Annette

  • Jävla oduglingar... Kroketter görs på duchesse... Ändra...

    Kenneth

  • Hej. Kan man göra dom helt klara och sen frysa in och ta fram när dom behövs ??? Precis som man köper på affären . Tack på förhand /// Kia

    Christina

    Hej Kia! Det är inget vi har provat. Risken är att de blir blöta när man fryst dem. Men det kanske går om du friterar dem frysta. Eller om du fryst och sen tinat dem får du nog panera dem en gång till. Skriv gärna här i receptet om du provar. Det är säkert fler som vill veta hur de blir. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Skall man inte panera dom med ingredienserna som ni skrev. Bör göras innan fritering tycker jag

    Jan

    Hej Jan! Jo, precis så ska man göra. I steg 2 står det om paneringen :) Hoppas du gillar kroketterna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st och utan majonnäs och citron till servering.
Energi416 KJ / 100 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Friterad kronärtskocka
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampkroketter med vitlökskräm
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pankofriterad lutfisk
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterade labnehbollar
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Friterad matjessill med kaviardipp
    Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad