Potatiskaka med matjessill och rom

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Potatiskaka med matjessill och rom

Här möts sommarens smaker i en potatiskaka som påminner om den spanska tortillan, serverad med matjessill, crème fraiche, rödlök och rom. En vacker rätt som passar perfekt till sillunchen. 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Potatiskaka med matjessill och rom

Ingredienser

4-6 portioner
2   gula lökar
6   potatisar
4   ägg
7 msk  smör (7 msk motsvarar ca 100 g)
1   förp matjessill hela filéer (à 570 g)
1   rödlök
1 1/2 dl  crème fraiche
80 g  löjrom eller röd stenbitsrom
3 msk  finskuren gräslök
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3190 KJ / 762 kCal
Fett56 g
Salt6.9 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Löjromssill med vörtsmulor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessmörrebröd
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga