Potatiskaka med matjessill och rom

Här möts sommarens smaker i en potatiskaka som påminner om den spanska tortillan, serverad med matjessill, crème fraiche, rödlök och rom. En vacker rätt som passar perfekt till sillunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4-6 portioner
2 gula lökar
6 potatisar
4 ägg
7 msk smör (7 msk motsvarar ca 100 g)
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
1 rödlök
1 1/2 dl crème fraiche
80 g löjrom eller röd stenbitsrom
3 msk finskuren gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3190 KJ / 762 kCal
Fett56 g
Salt6.9 g
Kolhydrater36 g
Protein28 g
Kommentar
Femstjärnig! Så välsmakande och vacker rätt, har blivit en favorit för oss som matjesälskare. Min fråga: varför ska man smörja formen och sedan lägga på bakplåtspapper?
Yvonne
2024-08-14