Potatiskaka med getost & torkad skinka
En härligt lantlig måltid finner du i denna potatiskaka med getost och torkad skinka. Fräs ihop purjolök, potatis och vitlök till en smarrig kaka. Ät potatiskakan täckt av smakrik chèvre och söta tomater tillsammans med skinkan och gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
4 portioner
Potatiskaka
1 kg potatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g getost (chèvre)
ca 10 körsbärstomater
Till servering
12 skivor torkad skinka t ex pama-.serrano- eller pata negraskinka
lantbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Kommentar
En alldeles underbar maträtt! Första gången jag lagade den var mitt i julstöket, en trevlig motvikt till all julmat.
Katarina
2006-09-21