Potatiskaka med getost & torkad skinka

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Potatiskaka med getost & torkad skinka

En härligt lantlig måltid finner du i denna potatiskaka med getost och torkad skinka. Fräs ihop purjolök, potatis och vitlök till en smarrig kaka. Ät potatiskakan täckt av smakrik chèvre och söta tomater tillsammans med skinkan och gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Potatiskaka med getost & torkad skinka

Ingredienser

4 portioner

Potatiskaka

1 kg  potatis
1   purjolök
2   vitlöksklyftor
2 msk  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
150 g  getost (chèvre)
ca 10   körsbärstomater

Till servering

12   skivor torkad skinka t ex pama-.serrano- eller pata negraskinka
lantbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Välj tofu i stället för getost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

En alldeles underbar maträtt! Första gången jag lagade den var mitt i julstöket, en trevlig motvikt till all julmat.

Katarina

2006-09-21

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal

Testa liknande recept

Läckra tomat-och getostbruschettas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jämtpizza med svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelett med basilika, getost och parmaskinka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillapizza med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatiskaka med getost
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med persika och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga