Potatiskaka med getost & torkad skinka

5
1
Potatiskaka med getost & torkad skinka

En härligt lantlig måltid finner du i denna potatiskaka med getost och torkad skinka. Fräs ihop purjolök, potatis och vitlök till en smarrig kaka. Ät potatiskakan täckt av smakrik chèvre och söta tomater tillsammans med skinkan och gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Potatiskaka med getost & torkad skinka

Ingredienser

4 portioner

Potatiskaka

1 kg potatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g getost (chèvre)
ca 10 körsbärstomater

Till servering

12 skivor torkad skinka t ex pama-.serrano- eller pata negraskinka
lantbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Välj tofu i stället för getost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Katarina

2006-09-21

En alldeles underbar maträtt! Första gången jag lagade den var mitt i julstöket, en trevlig motvikt till all julmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Läs mer om näringsvärden