Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Paprikapaj

Fyll ditt förgräddade pajskal med en smakrik röra av bland annat paprika, getost och lök. Din paprikapaj får sin karaktäristiska smak av kajennpeppar och rödvinsvinäger och kan serveras både varm och ljummen. En fräsch sallad passar till pajen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda vetemjöl, salt och smör i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare. Tillsätt kallt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg in den i kylen att vila i minst ½ timme. Degen kan med fördel göras en dag i förväg.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut och lägg degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Tryck ut degen i formens botten och på kanten så att den täcks. Nagga tätt i botten med en gaffel.
  3. Tryck fast en dubbelvikt aluminiumfolieremsa runt kanten så att degkanten håller sig uppe under gräddningen. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Dela paprikorna på mitten. Ta ur kärnor och fäste och skär i 2 cm stora fyrkanter. Skala och skär lökarna i bitar/klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs ingredienserna i en kastrull med lock på låg värme i olivolja i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll på socker, vinäger och kajennpeppar. Smaka av med salt. Låt småputtra i ytterligare 5-10 minuter utan lock. Häll parikablandningen i en sil, låt rinna av väl. Smula ner getosten och blanda hastigt.
  6. Fyll pajskalet med paprikablandningen. Släta till ytan med en stekspade så det blir så kompakt som möjligt. Ställ in pajen i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, låt svalna något.
  7. Servera rumsvarm eller ljummen. Skär försiktigt upp pajen med en vass tandad kniv. Ackompanjera gärna med en fräsch sallad.

För alla

Paprikapaj är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör i tärningar
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 800 g röd paprika (800 g = ca 6 st)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g getost
Lägg till i inköpslistan