Paprikapaj
Fyll ditt förgräddade pajskal med en smakrik röra av bland annat paprika, getost och lök. Din paprikapaj får sin karaktäristiska smak av kajennpeppar och rödvinsvinäger och kan serveras både varm och ljummen. En fräsch sallad passar till pajen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
Deg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten
Fyllning
800 g röd paprika (800 g = ca 6 st)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk socker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 - 1 tsk salt
200 g getost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
saknade rödvinsvinäger så jag använde balsamvinäger, vilket kanske gör smaken ännu bättre. Gott blev det!
Aime
2002-06-23