Paprikapaj

16
1
Paprikapaj

Fyll ditt förgräddade pajskal med en smakrik röra av bland annat paprika, getost och lök. Din paprikapaj får sin karaktäristiska smak av kajennpeppar och rödvinsvinäger och kan serveras både varm och ljummen. En fräsch sallad passar till pajen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Paprikapaj

Ingredienser

4 portioner

Deg

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten

Fyllning

800 g röd paprika (800 g = ca 6 st)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk socker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 - 1 tsk salt
200 g getost

För alla

Paprikapaj är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Aime

2002-06-23

saknade rödvinsvinäger så jag använde balsamvinäger, vilket kanske gör smaken ännu bättre. Gott blev det!