Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Potatisgulasch

Servera en potatisgulasch till middag och var beredd på beröm! Gulaschen med potatis, lök och paprika värmer gott i magen. Servera med en klick matlagningsyoghurt och grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär potatisarna i klyftor.
  2. Lägg lök, paprika och potatis i en gryta. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin, salt och kajennpeppar.
  3. Häll över grönsaksbuljong. Låt puttra under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
  4. Servera potatisgulaschen med en klick matlagningsyoghurt eller gräddfil. Grovt bröd är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 10 potatisar (10 motsvarar ca 800 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
Till servering
  • matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer