Potatisbullar med ”dirty corn elotes”
Lyxa till vardagsräddaren potatisbullar genom att toppa dem med rostad majs, jalapeñomajonnäs, parmesan, koriander och tomat. Väldigt gott – och dessutom en rätt som är enkel att anpassa efter olika familjemedlemmars smakpreferenser.
Ingredienser
4 portioner
4 färska majskolvar
1/2 msk olja
4 portioner potatisbullar
1 rödlök
2 msk inlagd jalapeño
1 dl majonnäs
2 tsk lag från jalapeñoburken
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 dl riven parmesan
1 kruka koriander
250 g mini plommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2833 KJ / 677 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater80 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Perfekt, otroligt gott, och otroligt enkelt!!
Tove
2024-07-31