Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör
![Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör är en rätt som passar på buffébordet eller som en lättare lunch en sommardag. Tillagas i ugn i cirka 20 minuter.
![Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1 1/2 - 1 3/4 dl mjölk
3 msk matolja
2 äggulor
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 - 3/4 krm peppar
4 urvattnade saltsillfiléer
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1/2 dl ströbröd
Till servering
2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
100 g brynt smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer