Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör

Potatisbakad sill med rårörda lingon och brynt smör är en rätt som passar på buffébordet eller som en lättare lunch en sommardag. Tillagas i ugn i cirka 20 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Pressa den genom en potatispress. Blanda ner mjölk, olja, äggulor, salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse.
  2. Skala och skiva löken. Bryn den i matfettet i en stekpanna. Strö löken i en smord ugnssäker form.
  3. Spritsa en sträng av moset längs kanten av formen. Lägg sedan en av sillfiléerna längs med moset något omlott. Spritsa mos längs med filén även detta något omlott. Fyll formen. Sikta över ströbrödet. Sätt in formen i 225°C, ca 20 min.
  4. Till servering: Servera med lingonsylt eller rårörda lingon och brynt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 3 msk matolja
  • 2 äggulor
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 krm peppar
  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl ströbröd
Till servering
  • 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 100 g brynt smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?