Potatis- och zucchinibiffar i långpanna
Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.
Ingredienser
2 portioner
Biff
300 g potatis
250 g zucchini
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
3 msk olivolja
Dippsås
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
2 msk fryst hackad gräslök eller persilja
1 förp blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 662 kCal
Fett37 g
Salt4.3 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde den vegansk genom att byta ut gräddfilen samt parmesanen det blev ingen höjdare.
Jill
2024-08-25kryddade upp biffen ordentligt, lite syra i dipsåsen, den var god.
Agneta
2024-07-18