Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
2
Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.

Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Ingredienser

2 portioner

Biff

300 g potatis
250 g zucchini
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
3 msk olivolja

Dippsås

1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
2 msk fryst hackad gräslök eller persilja
1 förp blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde den vegansk genom att byta ut gräddfilen samt parmesanen det blev ingen höjdare.

Jill

2024-08-25

kryddade upp biffen ordentligt, lite syra i dipsåsen, den var god.

Agneta

2024-07-18

Näringsvärde per portion

Energi2773 KJ / 662 kCal
Fett37 g
Salt4.3 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini i ugn
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veggie fritters
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchiniplättar med bönsallad och couscous
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaksgryta med sardeller
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostgratinerad zucchini med kikärtor och citronyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinibiffar med ricotta
Betyg 4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga