Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

God och krämig potatis- och svampgratäng som görs enkelt med färdig svampsoppa. Potatisgratängen som också innehåller purjolök och färska champinjoner blir härligt krämig och får extra fin svampsmak av den färdiga soppan. Servera gratängen till stekt kyckling och bönor som vänds i persilja.

Potatis- och svampgratäng med kyckling och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök (à ca 200 g)
4 färska champinjoner (4 st motsvarar ca 100 g)
800 g potatis
1 förp svampsoppa (gärna skogssvampsoppa, à 5 dl)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 minutfiléer av kyckling
2 msk rapsolja
300 g frysta haricots verts (bönor)
1 kruka persilja

Gör så här

00:30:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mja, trist smak på gratängen trots att jag lade till både buljong och lite vitlök. Kommer inte att laga den igen.

    Isabell

  • Jag hade i en grönsaksbuljongtärning för att få lite mer sälta. Blev jätte gott.

    Sofi

  • Gratängen smakade inte så mycket, lite mer kryddor hade nog önskats

    Tatsumi

Testa liknande recept

  • Lax i ugn med tomat och dill
    Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad