Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och rotsellerisoppa med isterbandsfräs

Krämig soppa med knaprist isterband. Soppan är gjord på potatis och rotselleri som mixats krämig tillsammans med buljong och matlagningsgrädde. Den toppas med isterbanden som gröpts ur och stekts med timjan och purjolök till ett knaprigt strössel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, potatis och rotselleri och skär i centimeterstora bitar.
  3. Stek löken i en stor kastrull i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt rotsellerin och stek ytterligare några minuter tills den också börjar få färg.
  4. Tillsätt vatten, potatis och buljongtärning och låt koka ca 20 minuter eller tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
  5. Mixa soppan helt slät i mixer eller med mixerstav och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt koka upp igen före servering.
  6. Skölj och strimla purjolöken. Låt den rinna av ordentligt.
  7. Skär upp skinnet på isterbanden och skrapa ur innehållet. Stek det i resten av oljan några minuter. Tillsätt purjolöken och stek tills allt börjar få lite färg. Tillsätt timjan och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
  8. Servera den varma soppan med isterbandsfräset och brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 360 g vetekrossbröd
  • 1 gul lök
  • 500 g potatis
  • ca 300 g rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 300 g isterband
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2901 kJ / 694 kCal