Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Potatis- och rödbetspaj

Ett recept på en mumsig paj med potatis och rödbetor. Rotfruktspaj är både mättande och gott och sköter sig till stor del själv i ugnen. Servera gärna pajen med tunna skivor rökt skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrapa och koka färskpotatisen. Skölj och koka rödbetorna mjuka. Låt grönsakerna kallna. Skala rödbetorna och skiva dem och potatisen.
  3. Hacka samman margarin eller smör, vetemjöl och vatten till en pajdeg, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, riven ost, salt och vitpeppar. Finhacka gräslöken. Fördela potatis- och rödbetsskivor i pajskalet. Strö över gräslöken och häll över äggstanningen.
  5. Grädda pajen i 200°C, ca 30 minuter. Servera pajen med tunna skivor rökt skinka.

Tips

Pajen smakar bra även kall. Passar på picknick.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk potatis
  • 5 små rödbetor
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 150 g rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer