Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och purjofrittata

En roligare variant av omelett där hackad potatis tillsammans med purjolök tar plats. Själva smeten består av ägg, ströbröd och ljuvlig parmesanost. Stek på båda sidor, salta och peppra och servera förslagsvis med en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vatten, ströbröd och parmesan i en skål. Krydda med salt och peppar.
  2. Fintärna potatisen. Fräs den och purjon i oljan i en panna en kort stund. Slå i äggsmeten och grädda på medelvärme. Peta här och var så att smeten rinner ner och gräddas.
  3. Vänd frittatan med hjälp av en tallrik och grädda andra sidan. Frittata serveras vanligen skuren i tårtbitar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 ägg
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 3 små kokta potatisar
  • ca 1 dl finskuren purjolök
  • ca 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan