Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatis- och paprikaterrin med halstrad sik

Denna potatis- och paprikaterrin med halstrad sik tar lite tid i anspråk, men bjuder på smaker av hög klass som kommer från den fina curryoljan. Med filodeg gör du terrinen på paprika och potatis som står sig fint bredvid de halstrade sikfiléerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Fräs curryn i olivoljan, ställ åt sidan och låt curryn sjunka till botten i 12 timmar.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 100°C.
  3. Terrinen: Skala och skär potatisen i tunna skivor. Smörj en form och ugnsstek potatisskivorna mjuka i 15-20 minuter. Ta ut dem.
  4. Öka ugnsvärmen till 200°C.
  5. Klyv och kärna ur paprikorna. Pensla dem med olja och lägg på en ugnsplåt. Rosta paprikorna i het ugn 15-20 minuter, tills skalet lossnar. Dra skalet av paprikorna. Finhacka schalottenlöken och fräs den i paprikaoljan.
  6. Olja lätt en avlång ugnsform. Klä den med filodeg, så att degen hänger rejält över kanterna.
  7. Varva potatis, delad paprika samt schalottenlök i formen. Salta och peppra mellan de olika varven. Vik över filodegen så att terrinen är helt innesluten. Ugnsbaka terrinen i ca 10 minuter, eller tills den fått färg. Håll varmt till servering.
  8. Salta köttsidan på siken samt pensla med curryolja. Halstra eller stek den i panna utan fett.
  9. Skär försiktigt med vass kniv i terrinen, den går lätt sönder men smakar lika gott ändå! Servera med sik och den curryolja som blivit över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 sikfiléer med skinnsidan kvar (à 200-300 g)
  • 1 msk curry
  • 1 dl jungfruolja
Terrin
  • 3 stora bakpotatisar
  • 3 röda paprikor
  • 4 schalottenlökar
  • 4 ark filodeg eller smördeg
Lägg till i inköpslistan