Potatis- och palsternackssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och palsternackssoppa

En värmande soppa för kalla vinterdagar. Den här krämiga soppan på potatis och palsternacka ges hetta och sting i smaken av vitlök och chili. Enkel att göra och passar utmärkt både som en förrätt eller huvudrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisar, palster nackor och vitlöksklyftor i små bitar.
  2. Fräs i smör i en kastrull ca 5 minuter. Häll på vatten och mjölk. Tillsätt finhackad ingefära och strimlor från färsk chilifrukt. Rör och låt småkoka 10 minuter.
  3. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera ev med ringlad olivolja och färsk timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 potatis
  • 2 palsternackor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 msk finhackad ingefära
  • strimlor från 1/2 färsk chilifrukt
  • salt och peppar
Till servering
  • ev olivolja
  • ev färsk timjan
Lägg till i inköpslistan