Potatis- och örtspett med kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatis- och örtspett med kyckling

Läckra honungs- och citronmarinerade kycklingklubbor som grillats med örtkryddade potatisspett. Potatis- och örtspett med kyckling tillagar du relativt enkelt och passar utmärkt till sommarens middagar i goda vänners sällskap.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd kolgrillen eller sätt på elgrillen. Pensla kycklingbenen/-klubborna med honung.
  2. Skölj citronen/limen väl. Skär av det yttersta skalet (undvik det vita). Finstrimla skalet och spara. Pressa ur saften. Häll över kycklingen. Låt marinera tills potatisen är kokt.
  3. Koka upp ett par liter lättsaltat vatten. Tvätta potatisen väl. Lägg den i det kokande vattnet. Småkoka i 10-15 minuter. Låt ånga av en stund. Dela potatisarna i halvor eller fjärdedelar. Trä dem på spett.
  4. Skala och pressa vitlöken. Blanda med oljan. Pensla spetten med en del av oljan.
  5. Grilla kycklingbenen i ca 20 minuter, vänd dem flera gånger (klubborna behöver längre tid). Krydda. Strö över citrusskalen.
  6. Grilla potatisspetten i 6-8 minuter, vänd flera gånger. Blanda örtkryddorna med resten av oljan. Pensla de färdiggrillade spetten. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingben (1 kg motsvarar ca 4 klubbor)
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 lime)
  • salt och peppar
Potatisspett
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl kryddörter t ex dragon, timjan och/eller gräslök
  • 1 tsk grovsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan