Potatis- och örtspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och örtspett

Somriga färskpotatisar träs på ett spett och grillas på den heta grillen. Därefter penslas olivolja med färska örter på potatisarna och förgyller smaken ytterligare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
  2. Dela potatisarna och trä halvorna på spett. Pensla spetten med olja och grilla dem 3-4 min på varje sida.
  3. Blanda ut örterna i resten av oljan. Pensla spetten med olja igen när de är färdiggrillade. Servera direkt.

Tips

Spetten passar utmärkt till grillat kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa grovsalt
  • 3 riv svartpeppar från kvarnen
  • 15 kokta färskpotatisar
  • 1 dl hackade örter t ex persilja, dill, dragon och timjan
Lägg till i inköpslistan