Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och morotsbullar

Dessa ljuva potatis- och morotsbullar med underbar smak av ingefära kommer uppskattas av både vuxna och barn. Bjud på dina nystekta, smakrika bullar med krispig sallad och en len sås av mango chutney, matlagningsyoghurt och kajennpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 10 min. Låt rinna och ånga av.
  2. Mosa rotfrukterna med elvisp eller potatisstöt och blanda med ägg och vetemjöl. Smaka av med ingefära, salt och peppar. Forma till ca 12 små platta bullar (för 4 port).
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka gyllenbruna 3 min/sida.
  4. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen.
  5. Servera potatis- och morotsbullarna nystekta med såsen och en grönsallad med gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 700 g)
  • 2 morötter
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan