Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mangochutneykryddad potatissallad med curry och oliver

Potatissalladen blir extra smakrik och god om du kryddar den mango chutney och blandar i curry och oliver. Servera din potatissallad som den är eller tillsammans med rostbiff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i vatten i en gryta. Låt potatisen rinna av och kallna. Skala och skär potatisen i skivor.
  2. Häll curryn i en stor serveringsskål. Koka upp vattnet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Häll vattnet över curryn och låt stå tills den kallnat.
  3. Blanda i matlagningsyoghurt och mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Skölj och hacka gräslöken. Vänd ner potatis och de båda löksorterna Strössla oliverna över. Servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg potatis
  • 3 msk curry
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar matlagningsyoghurt (à 2 dl)
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 rödlökar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 burk svarta oliver med kärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?