Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

Makalöst mustig soppa fylld med underbara aromer från bland annat potatis, jordärtskocka, selleri och timjan. Du serverar soppan med knaperstekt bacon och nybakat bröd för ett strålande resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
500 g jordärtskockor
2 purjolökar
2 selleristjälkar
2 msk smör
3 hönsbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 - 1 1/4 paket bacon (à 140 g)
1 dl crème fraiche
2 dl hackad persilja
4/5 tsk salt och peppar
2 krm peppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stFöljde precis som det stof. Men hade 5 tärningar. Super gott
Anders
Gjorde exakt som receptet. Gott och lätt att göra. Smaka inte så mycket.
Annika
Mycket god 👍👍
Irene
Jättegod soppa! Vi hade lite svårt att hitta jordärtskocka i butik så vi körde med kronärtskocka istället, och det funkade jättebra!
Martin
Hej Martin! Kul att det smakade även med kronärtskockan istället. Hälsningar Michelle
ICA-köket