Potatis- och grönsaksfräs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och grönsaksfräs

Gör ett spännande, kulört och smakrikt tillbehör till köttet eller fisken. Enkelt och snabbt fräser du ihop potatis, purjolök, paprika och sockerärter med olivolja och citronpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ev potatisen och skär den i mindre bitar. Används små potatisar räcker det att dela dem mitt itu.
  2. Skölj, ansa och skiva purjolöken på snedden. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och dela ev sockerärterna mitt itu.
  3. Hetta upp olivoljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs potatis och grönsaker under försiktig omrörning. Krydda med salt och citronpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 750 g kokt, kall potatis (gärna små)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 200 g färska eller frysta sockerärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan