Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatis med renstekskaka, sallad och baconvinägrett

Intressant, sagolik renstekskaka med potatis, sallad och baconvinägrett. Lättlagad och superb är den rökta renstekskakan med potatis, fyllig Västerbottensost och spenat. En intensiv och sagolik vinägrett får du med bacon, senap och risvinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Fräs löken, vitlöken och potatisen.
  3. Rensa spenaten. Fräs med den snabbt i pannan tillsammans med potatisblandningen, salta.
  4. Vispa upp äggen. Blanda med osten och rensteken, smaka av med salt och peppar.
  5. Slå äggblandningen över potatisen. Låt blandningen stanna till i pannan utan att bränna vid och sätt in den 5-10 min i ugnen.
  6. Baconvinägrett: Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  7. Stek baconskivorna och tärna det efter stekning. Blanda med persiljan och löken.
  8. Blanda olja, risvinäger, dijonsenap och soja. Värm upp i kastrull och vispa ner smöret. Kör i mixer.
  9. Häll vätskan över de övriga ingredienserna.
  10. Skär upp kakan i tårtbitar. Servera med sallad och baconvinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 200 g kokt, tärnad potatis
  • 1 liten, skivad rödlök
  • 75 g färsk spenat
  • 7 ägg
  • 100 g tärnad Västerbottensost
  • 200 g rökt, tärnad renstek
  • salt
  • vitpeppar
  • blandsallad
Baconvinägrett
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor bacon (fint tärnat och stekt)
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • 3/4 dl risvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/4 dl sojasås
  • 2 msk rumstempererat smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer