Portvinssås

Här är ett recept på en riktigt festlig och lite syrlig, otroligt god portvinssås med fylliga och rika smaker. Portvinssåsen går att förbereda några dagar innan så den är utmärkt till fest och blir en succé till kött.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Gör så här
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stDet säger sig egentligen själv, 1dl balsamvinäger är fullständigt fel och står ej i proportion till mängden övrig vätska. Använd max 1msk. Ersätt med ett lite kraftigare rödvin, exv portugisiska Dao. Eller finn ett annat recept. Icas är helt useless.
Ulf
Hej Ulf och alla andra som kommenterat receptet! Våra kockar har nu lagat om receptet och bland annat justerat mängden vinäger. Mvh Harriet
ICA-köket
Vinägern tar verkligen över. Testade med hälften och t o m det ”dödar” portvinet.
Mattias
Hej!"såsen är jättegod! Men lite för söt för min smak, jag tycker ex. om rårörda lingon med hälften så mycket socker sim det står i receptet. Nästa gång tillsätter jag inget socker och letar portvin som kanske är inte så söt. Om det nu finns.
Maarit
Otroligt god! Jag tror det är viktigt med kokningen för att få rätt smak!👍
John
Avskyvärd smak!! Det måste vara fel på måttet vinäger. Smakar inget annat än vinäger, uuuasch
Tommy
Hej Tommy! Receptet är rätt, och det är en sås med hög syra. Uppskattar man inte syran så rekommenderar vi lite mindre vinäger. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Avskyvärd!! Såsen smakar inget annat än vinägee
Tommy
Hmm... är väldigt söt och smakar tokmycket balsamvinäger. Förtar liksom vinsmakerna. Är det verkligen rätt med 1 dl balsamvinäger?
Anders
Hej Anders! Så är tanken, men såsen är syrlig. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Fantastiskt god sås, men kräver balsamvinäger av hög kvalité.
Annika
Godaste såsen.
Pernilla