Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

11
2
Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm är en riktigt god efterrätt. Blanda portvin, blåbär eller hallon, florsocker, kanelstång och stjärnanis och servera med en chokladkräm av vit choklad, ägg, socker, lime och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

Ingredienser

4 portioner
1 paket frysta hallon eller blåbär (à 250 g)
1 1/2 dl portvin
1 1/2 msk florsocker
1 kanelstång
2 stjärnanis

Vit chokladkräm

2 dl crème fraiche
2 äggulor
2 msk socker
100 g vit choklad
rivet skal av 1 lime

Topping

1 dl rostade, skalade hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Elise

2011-02-21

Gör denna desserten så fort jag får tillfälle, den är så mjuk och har ändå något som är sött och lite starkt samtidigt. Jag brukar själv hälla i lite vanilj i krämen, mums!

Heléne

2010-05-14

Blev bjuden på denna dessert på Påskafton, den var verkligen GOD ochn inte så söt,ska prova att göra den själv, det är så bra att man kan förbereda allt och bara hälla upp när det är dax att äta!