Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm
Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm är en riktigt god efterrätt. Blanda portvin, blåbär eller hallon, florsocker, kanelstång och stjärnanis och servera med en chokladkräm av vit choklad, ägg, socker, lime och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta hallon eller blåbär (à 250 g)
1 1/2 dl portvin
1 1/2 msk florsocker
1 kanelstång
2 stjärnanis
Vit chokladkräm
2 dl crème fraiche
2 äggulor
2 msk socker
100 g vit choklad
rivet skal av 1 lime
Topping
1 dl rostade, skalade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gör denna desserten så fort jag får tillfälle, den är så mjuk och har ändå något som är sött och lite starkt samtidigt. Jag brukar själv hälla i lite vanilj i krämen, mums!
Elise
2011-02-21Blev bjuden på denna dessert på Påskafton, den var verkligen GOD ochn inte så söt,ska prova att göra den själv, det är så bra att man kan förbereda allt och bara hälla upp när det är dax att äta!
Heléne
2010-05-14