Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm är en riktigt god efterrätt. Blanda portvin, blåbär eller hallon, florsocker, kanelstång och stjärnanis och servera med en chokladkräm av vit choklad, ägg, socker, lime och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bären i en bunke och häll på portvin. Strö över florsocker och blanda runt.
  2. Lägg i kanelstång och stjärnanis. Låt stå i kylen över natten. Rör om försiktigt någon gång under tiden.
  3. Chokladkräm: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Vispa äggulor och socker pösigt. 
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Se till att inte få någon vattenånga i chokladen.
  5. Rör ner chokladen i äggsmeten, blanda sedan i crème fraiche och rivet limeskal.
  6. Ställ krämen i kylen i minst 1 timme. 
  7. Varva chokladkräm och avrunna bär i vackra glas.
  8. Topping: Toppa med grovhackade rostade hasselnötter.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta hallon eller blåbär (à 250 g)
  • 1 1/2 dl portvin
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
Vit chokladkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 100 g vit choklad
  • rivet skal av 1 lime
Topping
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?