Portvinsfikon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Portvinsfikon

Portvinsfikon, fikon i en lag av portvin, balsamvinäger och socker, ett fenomenalt tillbehör till ostbrickan. De färska söta fikonen får en härlig mjukhet i den simmiga portvinslagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp portvin, balsamvinäger och rör-/råsocker i en kastrull. Lägg ner färska fikon skurna i cm-breda klyftor. Låt sjuda 35–40 minuter, tills lagen har fått en simmig konsistens.
  2. Häll upp på väl rengjord glasburk med lock och förvara i kylskåp. Servera gärna till en ostbricka.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 2 dl portvin
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk rör-/ råsocker
  • 6 färska fikon (6 färska fikon motsvarar ca 250 g)
Lägg till i inköpslistan