Portvinsfikon

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Portvinsfikon

Portvinsfikon, fikon i en lag av portvin, balsamvinäger och socker, ett fenomenalt tillbehör till ostbrickan. De färska söta fikonen får en härlig mjukhet i den simmiga portvinslagen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Portvinsfikon

Ingredienser

2 dl
2 dl  portvin
1/2 dl  balsamvinäger
2 msk  rör-/ råsocker
6   färska fikon (6 färska fikon motsvarar ca 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekta fikon med körsbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga