Porterrulader

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Porterrulader

Porterrulader är ihoprullade lövbiffar med smak av timjan och schalottenlök som serveras med en sås av portvin, grädde och kraftig oxbuljong. Porterruladerna tillagas på under 45 minuter.

Porterrulader

Ingredienser

4 portioner
600 g lövbiff (600 g motsvarar 8 skivor)
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
150 g rimmat sidfläsk
tandpetare
salt
2 schalottenlökar
1 flaska porter (à 33 cl)
2 dl kraftig oxbuljong (tärning/fond + vatten)
8 hela svartpepparkorn
8 hela kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 dl vispgrädde
1/2 dl portvin
1 tsk socker eller honung
1 msk arrowrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Oxrullader
Betyg 3.7 av 5.
125 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Teriyakibiff med sesamstekt haricots verts
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mustig porterstek à la Levén
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lövbiffrullader med currysås och koriander
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga