Porterrulader | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Porterrulader

Porterrulader är ihoprullade lövbiffar med smak av timjan och schalottenlök som serveras med en sås av portvin, grädde och kraftig oxbuljong. Porterruladerna tillagas på under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka sidfläsket fint och blanda med svartpeppar och timjan. Fördela fläsket på lövbiffen, rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta lite.
  2. Skala och hacka schalottenlöken. Stek ruladerna väl runt om tillsammans med löken.
  3. Tillsätt porter och buljong, svart- och kryddpeppar, och lagerblad.
  4. Låt sjuda i 15 minuter. Ta upp ruladerna och låt koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår (för 4 port).
  5. Tillsätt grädde och portvin. Koka upp. Smaksätt med salt och socker eller honung.
  6. Red såsen med arrowrot utrört i lite vatten, låt såsen koka upp. Sila av såsen.

Tips

Ett potatis- och sellerimos smaksatt med västerbottenost och gräslök passar bra till ruladerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lövbiff (600 g motsvarar 8 skivor)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • tandpetare
  • salt
  • 2 schalottenlökar
  • 1 flaska porter (à 33 cl)
  • 2 dl kraftig oxbuljong (tärning/fond + vatten)
  • 8 hela svartpepparkorn
  • 8 hela kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl portvin
  • 1 tsk socker eller honung
  • 1 msk arrowrot
Lägg till i inköpslistan