Porterrulader

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Porterrulader

Porterrulader är ihoprullade lövbiffar med smak av timjan och schalottenlök som serveras med en sås av portvin, grädde och kraftig oxbuljong. Porterruladerna tillagas på under 45 minuter.

Porterrulader

Ingredienser

4 portioner
600 g  lövbiff (600 g motsvarar 8 skivor)
2 krm  grovmalen svartpeppar
1 tsk  timjan
150 g  rimmat sidfläsk
tandpetare
salt
2   schalottenlökar
1   flaska porter (à 33 cl)
2 dl  kraftig oxbuljong (tärning/fond + vatten)
8   hela svartpepparkorn
8   hela kryddpepparkorn
2   lagerblad
1 dl  vispgrädde
1/2 dl  portvin
1 tsk  socker eller honung
1 msk  arrowrot

Gör så här

Tips

Ett potatis- och sellerimos smaksatt med västerbottenost och gräslök passar bra till ruladerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Oxrullader
Betyg 3.7 av 5.
120 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano
Betyg 4.5 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakibiff med sesamstekt haricots verts
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teriyakistekt färskostfylld lövbiff
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga