Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Här kommer ett recept på en mer sofistikerad pizza! Svampkrämen bres på bottnarna innan portabellon och mozzarellan läggs över. När pizzan sen är färdiggräddad så läggs salt prosciutto och peppriga ruccolablad på. Boun appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Portabellopizza med prosciutto och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2 förgräddade pizzabottnar (2 bottnar motsvarar ca 360 g)
125 g mozzarella
200 g portabellosvamp
130 g crème av svamp med tryffel
svartpeppar
70 g skivad prosciutto
65 g rucola

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2989 KJ / 712 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater68 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamppizza med romanticatomater
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad