Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème

Italiensk mat behöver inte alltid vara pasta, det kan lika väl vara en saftig kötträtt som porchetta. Denna smakrika rulle av fläskkarré sköter sig själv i ugnen och passar perfekt till rostade grönsaker och en frisk spenat- och citroncrème.

Ingredienser
6 portioner
Porchetta
ca 1 kg porchetta
Spenat- och citrocrème
65 g babyspenat
2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 dl riven parmesan
1 tsk pressad citron
Rostade grönsaker
2 morötter
ca 500 g blomkål
2 röda paprikor
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g rucola
Gör så här
01:00:00
00:45:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSupergott och enkelt. Bytte ut Parmesan mot Västerbottenost i såsen och det blev så bra, naturligtvis. Är så glad att jag hittade Porchettan i min butik. Rena drömmen för mig som längtar till Italien.
Anna kristina
Supergott trots att ugnstermometern, som stannade på 38’, lurade mig att översteka köttet:) Tog broccoli istället för blomkål, fin grönsaksblandning och passande lätt spenatsås!
Erika
Mycket gott!
Pernilla
Mycket gott!
Susanne
Toppenrecept!
Sofie
Fantastiskt att kunna köpa en helt färdig porchetta och bara putta in i ugnen! Med beröm godkänt för både det här receptet (tillbehören) och det välsmakande köttet!
Johanna
Bra!
Anders