Laxpastasallad med yoghurtsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpastasallad med yoghurtsås

Här är en härlig, krämig och fräsch laxpastasallad med yoghurtsås som även är snabblagad och därför en höjdare mitt i veckan. Några av de goda ingredienserna är fullkornspasta, kallrökt lax, tomater, babyspenat och avokado.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Pressa vitlöken i olivoljan, rör om och tillsätt den till pastan.
  2. Strimla laxen. Skölj och dela ev tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  3. Blanda ner lax, tomater, avokado, babyspenat/ blandad sallad i den kokta pastan.
  4. Rör ihop yoghurt och hackad dill till såsen. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.
  5. Servera pastasalladen med såsen och gärna riven ost, rostade solroskärnor samt ett fullkornsbröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta, tex Semper fiberpasta.
Gör mjölkfri: byt osten mot lagrad (laktosfri) ost eller mjölkfritt ostalternativ och ersätt yoghurt/ crème fraiche med laktos- eller mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner fullkornspasta (t ex spiral)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • ca 200 g kallrökt lax
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 1/2 avokador
  • 150 g babyspenat eller blandad sallad
Yoghurtsås
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3/4 tsk salt
  • 4 krm peppar
Lägg till i inköpslistan