Kycklingfilé med tomat & oliv

18
17
Kycklingfilé med tomat & oliv

Kyckling med soltorkade tomater och oliver är en fin rätt som tar lite tid i anspråk men är en garanterad succé på festen. Kycklingfiléerna serverar du med tomater, oliver och babyspenat i en härlig dressing på balsamvinäger och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Kycklingfilé med tomat & oliv

Ingredienser

10 portioner
ca 900 g kycklingfiléer (bröst)
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 dl svarta oliver med kärnor

Dressing

1 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 10 bufféportioner.

Tips

Kycklingen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer (för 10 bufféportioner); följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen. Följ sedan receptet i övrigt.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Rose-marie

2017-04-13

Jättebra bufferätt och god. Jag följer det gamla receptet, se längre ner. Kan även serveras kall till potatisgratäng.

Lena

2009-08-11

Är det meningen att man skall äta detta kallt? och vad rekommenderas att man skall ha till? Receptet tycker jag är lite oklart.

Redaktionen

2009-06-04

Hej! Kockarna har förnyat och förbättrat det äldre receptet. Men tack för att du bidrog med det gamla.