Hasselnötskräm
Lyxig hasselnötskräm med extra smak från både rostade sesamfrön och sesampasten tahini. Med choklad och honung blir krämen oemotståndlig och hamnar gärna på både frukostmackan och i desserten.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 dl
3 dl hasselnötter
1/2 dl vita sesamfrön
200 g mörk choklad (70%)
1/2 dl tahini
2 1/2 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi3117 KJ / 745 kCal
Fett55 g
Salt0.05 g
Kolhydrater49 g
Protein14 g
Kommentar
Var förvaras krämen sedan?
Nelly
2018-03-12Hej Nelly! Krämen ska förvaras i kylskåp men kan tas fram ca 1 timme innan den ska användas. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-04-06