Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Poms hasselnötskräm

Lyxig hasselnötskräm med extra smak från både rostade sesamfrön och sesampasten tahini. Med choklad och honung blir krämen oemotståndlig och hamnar gärna på både frukostmackan och i desserten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg hasselnötter och sesamfrön var för sig på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält choklad försiktigt i mikro eller över vattenbad.
  4. Ta undan 1/2 dl nötter (för 4 dl) och grovhacka dem.
  5. Mixa resterande nötter i en matberedare till ett slätt nötsmör. Tillsätt den smälta chokladen och mixa ihop. Rör ner sesamfrön, de grovhackade nötterna, tahini och honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 3 dl hasselnötter
  • 1/2 dl vita sesamfrön
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 1/2 dl tahini
  • 2 1/2 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3117 kJ / 745 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer