Hasselnötskräm

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Hasselnötskräm

Lyxig hasselnötskräm med extra smak från både rostade sesamfrön och sesampasten tahini. Med choklad och honung blir krämen oemotståndlig och hamnar gärna på både frukostmackan och i desserten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Hasselnötskräm

Ingredienser

4 dl
3 dl hasselnötter
1/2 dl vita sesamfrön
200 g mörk choklad (70%)
1/2 dl tahini
2 1/2 msk honung (eller agavesirap för vegansk)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Var förvaras krämen sedan?

Nelly

2018-03-12

Hej Nelly! Krämen ska förvaras i kylskåp men kan tas fram ca 1 timme innan den ska användas. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-04-06

Näringsvärde per dl

Energi3117 KJ / 745 kCal
Fett55 g
Salt0.05 g
Kolhydrater49 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och kokostoppar
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselnötsformar med vaniljkräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Budapestbakelse
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silky vegan chocolate mousse pie
Betyg 3.3 av 5.
222 personer har röstat
Under 30 min att tillaga