Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pomodori caldi (fyllda tomater)

Ugnsbakade fyllda italienska tomater med vitlök, persilja, basilika och citron. Garnera dina Pomodori caldi med parmesan och rivet citrusskal och servera med rostat lantbröd. Ett gott tillbehör till grillat lammkött eller fiskrätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj tomaterna. Skär med en vass kniv bort fästet på tomaterna och gröp försiktigt ur kärnor och lite av innanmätet med en liten sked.
  3. Ställ dem upp och ner för att rinna av.
  4. Hacka persilja, basilika, skalad vitlök fint och lägg över i en liten skål.
  5. Rosta brödet i ugn eller i en brödrost. Skär bort kanterna.
  6. Smula ner brödet i skålen med örter och tillsätt olivolja, salt och peppar. Rör om och fyll tomaterna med blandningen. Ställ tomaterna i en ugnssäker form. Gratinera i ugnen 8-10 min.
  7. Skölj citron eller lime och riv av skalet. Hyvla över parmesanost på tomaterna och strö på citrusskalet.
  8. Servera med lite rostat lantbröd och en härlig grönsallad på olika bladgrönsaker med god olivolja och balsamicovinäger på.

Tips

Gott som tillbehör till grillat lammkött eller fiskrätter. Kan även fyllas med mozzarellaost blandat med cottage cheese och färska örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små fasta men mogna bifftomater (de som är krulliga i kanten)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad färsk persilja
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 4 skivor lantbröd eller ströbröd (4 skivor bröd motsvarar 4 msk ströbröd)
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • citron eller lime
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan