Polsk klar rödbetssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Polsk klar rödbetssoppa

Sugen på soppa? Testa att laga till en polsk klar rödbetssoppa - riktigt smarrigt och mättande! Rödbetor, mejram, timjan och tortellini utgör några av de härliga ingredienser som soppan innehåller.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och låt det svalna. Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg dem i ett väl rengjort kärl. Häll på vatten så att det täcker betorna, täck med en handduk. Låt stå och jäsa i rumstemperatur i 3 dagar.
  2. Skumma av spadet och sila vätskan genom ett kaffefilter. Häll vätskan i en väl rengjord flaska.
  3. Koka upp buljongen. Tillsätt pressad vitlök, mejram och timjan. Låt sjuda 10 minuter.
  4. Tillsätt rödbetsspad och värm.
  5. Koka tortellini mjuka enligt anvisningarna på paketet i en separat kastrull. Servera tortellini i den varma soppan.

Tips

Gott till soppan blir det med små enkla inbakade pastejer. Vik in valfri paté i färdigkavlade smördegsplattor. Pensla med ägg, tryck ihop och nagga skarvarna i kanten. Grädda pastejerna i 200°C i ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rödbetor
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 l hönsbuljong (1 1/2 l buljong kräver 4 tärningar + vatten)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk mejram
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 6 dl rödbetsspad
  • 1 paket färsk tortellini (à ca 250 g)
Lägg till i inköpslistan