Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Smakrik och värmande köttfärsgratäng med fint komponerade smaker av oregano, rödvin och salvia. Den polentaöverbakade gratängen smakar som bäst med en krispig grönsallad.

Polentaöverbakad köttfärsgratäng

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 msk olja
800 g köttfärs
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk oregano
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl polenta
15 inlagda soltorkade tomater
3 dl riven ost

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Följ anvisningarna för polentan från dess egen förpackning. Följer man dessa anvisningar blir den rinnig och man får en mjölig gryta. =(

    Karin

Testa liknande recept

  • Keftedes
    Betyg 2.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne bolognese
    Betyg 4.7 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärs- och zucchinigratäng
    Betyg 4.4 av 5.165 personer har röstat
    Receptet har 54 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cottage pie
    Betyg 3.3 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paprika- och köttfärsgratäng
    Betyg 3 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad