Polenta med grillade grönsaker & tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Polenta med grillade grönsaker & tomatsås

Ett härligt recept på polenta med grillade grönsaker i ugn och tomatsås. Du gör den utsökta rätten av bland annat polenta, ost, ägg, zucchini, rödlök och timjan. Aptitligt och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka upp vatten och kycklingfond. Vispa i polenta. Låt småkoka 6-7 minuter, rör om då och då.
  3. Rör ner riven, lagrad ost, äggulor, salt och svartpeppar.
  4. Bre ut polentan på en bakplåtspappersklädd plåt. Polentan ska täcka ca 25 x 25 cm (för 4 port). Låt svalna.
  5. Skär zucchini i stavar. Skala och skär rödlökar i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt. Ringla över olivolja. Krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Skär polentan i trekanter och sära på dem.
  7. Sätt ugnen på grill. Gratinera polentan i den övre delen av ugnen ca 10 minuter.
  8. Värm färdig tomatsås, servera till polentan och grönsakerna.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och kontrollera fond och tomatsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liter vatten
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond (eller grönsaksbuljong för vegetariskt)
  • 3 dl polenta
  • 3 dl riven, lagrad ost
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 zucchini (à 400 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk färdig tomatsås (pastasåstyp, à 420 g)
Lägg till i inköpslistan