Poké bowl med matjessill och ägg

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1Klimatsmart
Poké bowl med matjessill och ägg

Prova en innovativ, svensk twist på poké bowl med sill för en oväntat god smakkombination! Här möts japanska och svenska smaker i en skål med sushiris, matjessill, krämig ägg och sojamajonnäs toppad med sesamfrön och salladslök.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Poké bowl med matjessill och ägg

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 dl  sushiris
3 1/2 dl  vatten
2 1/2 msk  risvinäger
1 msk  strösocker

Ägg

4   ägg

Dressing

4 msk  majonnäs
1 msk  risvinäger
1 msk  japansk soja
1/2 msk  riven ingefära
1 förp  matjessill hela filéer (à 570 g)
2   salladslökar
2 msk  rostad lök
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: uteslut äggen. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Oväntat gott! Ett härligt alternativ på midsommarbordet för alla oss som är trötta på kombon sill, potatis och gräddfil.

Viktor

2024-07-05

Näringsvärde per portion

Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater81 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga