Poké bowl med matjessill och ägg

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1Klimatsmart
Poké bowl med matjessill och ägg

Prova en innovativ, svensk twist på poké bowl med sill för en oväntat god smakkombination! Här möts japanska och svenska smaker i en skål med sushiris, matjessill, krämig ägg och sojamajonnäs toppad med sesamfrön och salladslök.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Poké bowl med matjessill och ägg

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 dl sushiris
3 1/2 dl vatten
2 1/2 msk risvinäger
1 msk strösocker

Ägg

4 ägg

Dressing

4 msk majonnäs
1 msk risvinäger
1 msk japansk soja
1/2 msk riven ingefära
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
2 salladslökar
2 msk rostad lök
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Oväntat gott! Ett härligt alternativ på midsommarbordet för alla oss som är trötta på kombon sill, potatis och gräddfil.

Viktor

2024-07-05

Näringsvärde per portion

Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater81 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga