Poké bowl med marinerade böngroddar och sojamajonnäs
Lyxa till det med en poké bowl gjord med marinerade böngroddar, mango, avokado och krispiga rädisor. Såsen svänger du enkelt ihop genom att blanda majonnäs och soja. Använd gärna sushiris som är lite extra klibbigt och passar utmärkt i en poké bowl.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port sushiris
Böngroddar
1 msk sesamfrö (+ ev extra att strö över)
2 msk japansk soja
2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver)
1 förp böngroddar (à 180 g)
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Tillbehör
2 avokador
1 förp rädisor (à 125 g)
1/2 gurka
250 g fryst mango
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2405 KJ / 575 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nu har vi provat en ny twist i stället för rädisorna: Lite finriven ingefära för att få lite extra sting. Funkade hur bra som helst för oss som inte är rädisefantaster.
Peter
2021-08-09En absolut favorit! Majonnäsen med soya är så smarrig. Vi gör gärna lite extra. Lägger gärna till räkor eller salmalax. Strösslar över svarta sesamfrön. Dekorativt. Vi skippar rädisorna men lägger till cashew istället.
Peter
2021-01-12Detta var verkligen inte gott! Mango var inte gott till resten och majonäsen blandat med soyan var inte alls gott.
Emma
2020-11-04