Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

Smarrig fiskrätt som går fort att laga men känns lite lyxigare. Pochera rödtungan i buljong och tillaga morötterna med smör, musslor, lök och dill innan du serverar med färsk spenat och syrlig crème fraiche.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
8 rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
salt
vitpeppar från kvarnen
4 dl fiskfond

Dillglaserade morötter

4 morötter
25 g kallt smör
3 dl musselbuljong
1/2 dl ångade musslor
lite hackad schalottenlök
2 knippen finhackad dill
salt
peppar

Till servering

färsk spenat
crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lite märkligt att det först står att man ska ha 2 dl fiskfond och sedan ska man pochera fiken i fiskbuljong!! Viss skillnad?!

    Allan

Testa liknande recept

Fiskgryta med majs och musslor
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aioligratinerade musslor
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtig fiskgryta med vongolemusslor och grillat bröd
Betyg 3.8 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Musselpasta med persilja
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Musselpasta med broccoli och persilja
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomatris med ärtor och burkmusslor
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad