Plommonsylt i ugn med kardemumma

Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1069 KJ / 255 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater61 g
Protein0.5 g
Kommentarer
6 st500g urkärnade, vad motsvarar det? 800g innan man kärnat ur dem?
Petter
Hej Petter! Bra fråga men också lite svår att svår att svara på eftersom plommonen skiljer sig i storlek. Men jag skulle gissa på att 700 gram räcker till detta recept. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde på små fasta Experementafältets sviskon, den blev så god.
Pia
Nu är det dags igen! Denna sylt får en helt annan karaktär än vanlig sylt i kastrull eller mikro. Den blir liksom knäckig i smaken och lite seg som bären i en paj. Fantastiskt gott!
Tommy